Pozitivní účinky
Pití kombuchového nápoje má na organizmus člověka mnoho pozitivních účinků. Mezi nejdůležitější patří tyto:
-preventivně působí proti zhoubným nemocem, pomáhá při léčbě rakoviny
-podporuje přirozenou imunitu organizmu
-udržuje celkovou rovnováhu v těle
-zlepšuje tělesnou kondici, pomáhá při regeneraci a působí jako stimulant
-odstraňuje z těla jedovaté látky, těžké kovy, nikotin, odbourává alkohol
-regeneruje buněčné stěny
-reguluje trávení, střevní mikroflóru, podporuje metabolizmus, potlačuje hnilobné bakterie ve střevech
-snižuje hladinu cholesterolu v krvi
-podporuje činnost žláz s vnitřní sekrecí
-pročišťuje žlázy (pomáhá při problémech s funkcí ledvin a žlučníku)
-odstraňuje stres, nespavost, nervové poruchy
-při nadváze napomáhá snížení tělesné hmotnosti (3x denně před jídlem)
-uvádí do rovnováhy kyseliny a zásady v organizmu, normalizuje pH krve
-má antibiotické účinky
-má diuretické účinky (pomáhá při otocích)
Souhrnem můžeme říci, že kombucha působí na organizmus jako celek, navozuje rovnováhu, zlepšuje tělesnou kondici, oddaluje stárnutí a zmírňuje stáří.
Při pokusech na rostlinách se ukázalo příznivé působení na geny, a to bez vedlejších účinků.